Ciasto francuskie wyjąć z zamrażalnika, położyć w lodówce na dolnej półce, pozostawić na noc by odmarzło. Karkówkę oczyścić, umyć, osączyć. Czosnek rozetrzeć, majeranek wymieszać z solą, pieprzem i czosnkiem. Przyprawami natrzeć karkówkę i pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na oleju na złoty kolor, dodać mielone mięso, smażyć 5 min. Natkę pietruszki drobno posiekać. Mięso mielone ostudzić i przyprawić do smaku, wymieszać z 1 surowym jajkiem i natką pietruszki. Karkówkę ułożyć na natłuszczonej blasze, posmarować olejem, wstawić do nagrzanego piekarnika 190°C, piec ok. 45 min. Rozłożyć płat rozmrożonego ciasta, na nim ostudzoną pieczeń, obłożyć ją przygotowanym mielonym mięsem, dokładnie owinąć ciastem, zlepić boki. Posmarować rozmąconym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec do momentu aż ciasto się zrumieni. Pieczeń pokroić w plastry i podawać z przesmażonymi żurawinami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum