Składniki :
gotowy spód biszkoptu
1 łyżka soku z cytryny
500 ml gęstego jogurtu naturalnego
3 łyżeczki żelatyny
2 łyżki miękkiej margaryny
5 dag cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 jabłka
2 duże kiwi
3 dag wiórków kokosowych
Sposób przygotowania:
Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody. Do miski włożyć margarynę, wsypać cukier waniliowy i cukier, ucierać powoli dodając jogurt, a następnie ubić trzepaczką lub mikserem. Żelatynę podgrzać, żeby całkowicie się rozpuściła, schłodzić, wlać do kremu jogurtowego, wymieszać, jeszcze przez chwilę ubijać. Kiwi obrać, pokroić w plasterki. Jabłko ze skórką również pokroić w cząstki, po czym delikatnie skropić sokiem cytryny. Krem jogurtowy wyłożyć na spód biszkoptowy, boki tortu obsypać wiórkami kokosowymi, a wierzch udekorować plasterkami kiwi oraz cząstkami jabłka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum