Składniki :
1 bagietka
1 ząbek czosnku
125 ml oliwy
20 g filetów z sardeli z puszki
50 g zimnego, pieczonego kurczaka
2 pomidory, pokrojone w plasterki
8 posiekanych czarnych oliwek
kilka listków świeżej bazylii
pieprz
Sposób przygotowania:
Ostrym nożem przekroić bagietkę wzdłuż i rozłożyć. Wnętrze bułki natrzeć przekrojonym na pół ząbkiem czosnku. Skropić miąższ oliwą. Odsączyć sardele i odstawić. Pokroić kurczaka w cienkie plasterki i ułożyć na połówce bagietki. Przykryć mięso plasterkami pomidorów, listkami bazylii i osączonymi sardelami. Posypać czarnymi oliwkami i obficie doprawić czarnym pieprzem. Przykryć drugą połówką bagietki. Przed podaniem pokroić na kromki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum