Składniki :
300 g różnych grzybów
100 g gotowanej szynki
1 cebula
1 pęczek natki pietruszki
2 namoczone bułki
1 jajko
1 starta kromka pieczywa chrupkiego
odrobina posiekanej melisy
majeranek
sól
pieprz
proszek grzybowy
papryka
olej
Sposób przygotowania:
Grzyby bardzo drobno posiekać i dusić na patelni z odrobiną oleju przez 3 minuty. Dodać szynkę pokrojoną w kostkę, drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki, dusić przez 5 minut. Ostudzoną masę zmieszać z namoczonymi bułkami, chrupkim pieczywem, jajkiem, szynką i przyprawami. Dokładnie wyrobić na zwartą masę. Dodać sól, pieprz i jeszcze raz wyrobić. Uformować dowolnej wielkości "kotlety" i usmażyć je z obu stron w dużej ilości oleju. Podawać z ziemniakami i warzywani lub w bułce jako hamburger.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum