Wysłany: 2008-03-14, 00:33 Tostada z Kiełbasą Chorizo
Składniki :
1/2 chleba pszennego lub ciabatty
1 kiełbasa chorizo (ok. 100 g)
2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
Sposób przygotowania:
Rozgrzać oliwę na patelni i podsmażać przez ok. kwadrans grubo pokrojone kawałki chorizo, tak by stały się chrupiące. Pokroić chleb na kromki grubości ok. 1,5 cm i podpiec w piekarniku, aż się zarumienią. Kiedy chorizo będzie wystarczająco chłodne, obłożyć nim jeszcze ciepłe grzanki, podawać od razu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum