Składniki :
1/2 chleba pszennego lub ciabatty
200 g wędzonego łososia
40 g pikantnej czerwonej papryki w oliwie
1/4 szklanki majonezu czosnkowego
kilka liści sałaty
1 cytryna
pieprz cayenne
Sposób przygotowania:
Pokroić chleb na kromki grubości ok. 1,5 cm i podpiec w piekarniku. Łososia i paprykę pokroić w cienkie paski, porwać na mniejsze części liście sałaty. Wszystko wymieszać na jednolitą masę w miseczce razem z majonezem czosnkowym, 2 łyżkami soku z cytryny i szczyptą pieprzu. Nałożyć na rumiane i gorące grzanki, podawać na ciepło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum