Składniki :
1 bagietka
300-400 g tartego parmezanu lub gran padano
2 jajka
150 ml mleka
1/3 szklanki czerwonego wytrawnego wina
gałka muszkatołowa
2 łyżki masła
świeżo mielony czarny pieprz
Sposób przygotowania:
Jajka rozbełtać razem z mlekiem i serem. Całość doprawić świeżo mielonym pieprzem i startą gałką muszkatołową. Bagietkę pokroić na kromki i posmarować każdą z nich przygotowaną pastą serową. Na dużej patelni rozpuścić masło i podsmażyć przez chwilę nasze grzanki i po 2-3 minutach wlać wino i przykryć. Gotować tak długo, aż ser się roztopi. Podawać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum