Składniki :
4 kromki pieczywa tostowego lub kilka kromek pieczywa pełnoziarnistego
2 łyżki masła
250 g ryby - wędzonej makreli oraz szprotek i piklinga
2 ugotowane na twardo jaja
250 ml śmietany
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 łyżka musztardy
posiekana natka pietruszki
sól
pieprz.
Sposób przygotowania:
Kromki wysmarować po obu stronach masłem i ułożyć na blasze. Ze śmietany, musztardy, soli i pieprzu oraz przecieru pomidorowego zrobić sos. Ryby obrać z ości, filety rozgnieść widelcem. Nałożyć na każdą kromkę kawałki wędzonej ryby, polać sosem i zapiekać 8 min. w piekarniku nagrzanym do 180°C. Udekorować posiekanym jajkiem i natką pietruszki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum