Składniki :
4 kromki pszennego chleba lub tosty
2 ząbki czosnku
100 g sera koziego
1 łyżka śmietany
1 łyżka posiekanego szczypiorku
4 liście sałaty
1 cytryna
sól
pieprz.
Sposób przygotowania:
Kromki chleba lub tosty opiec w opiekaczu lub na patelni albo w piekarniku (bez tłuszczu). Ser utrzeć ze śmietaną. Kromki natrzeć czosnkiem i nałożyć na nie serek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180º C na 7 min. Wyjąć i ułożyć na liściach sałaty skropionej sokiem z cytryny. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum