Składniki :
12 sucharków
4 jajka
kieliszek (10 dkg) rumu lub winiaku
7 dkg margaryny
5 małych kieliszków koniaku jajecznego
1 łyżka cukru
15 dkg moreli lub innych owoców.
Sposób przygotowania:
Jajka ubić z cukrem i rumem lub winiakiem. Wylać na płaski talerz i zamoczyć w płynie sucharki. Rozmiękczone sucharki usmażyć z obu stron na margarynie. Ułożyć na płaskim talerzu. Morele, brzoskwinie lub inne owoce pokrajać w drobną kosteczkę i wymieszać w jajecznym koniaku. Pokryć grzanki. Deser podawać lekko przestudzony, ale nie zimny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum