Składniki :
1 bagietka lub 6 - 8 tostów
150 g łososia świeżego
100 g łososia wędzonego
3 łyżki majonezu
3 łyżki posiekanych kaparów
50 g posiekanych oliwek
1 obrana i pokrojona w pół plastry cytryna
pęczek koperku
0.5 pęczka szczypiorku
3 łyżki oleju
sól
pieprz.
Sposób przygotowania:
Świeżego łososia oprószyć solą i pieprzem i smażyć na oleju. Wystudzić i rozdrobnić palcami w płatki. Łososia wędzonego pokroić w kostkę i wymieszać z płatkami usmażonego. Dodać majonez, oliwki, sok z cytryny, kapary oraz posiekany koperek i szczypior. Wymieszać i doprawić. Bagietkę pokroić w kromki grubości 1.5 cm, wysmarować olejem i opiekać w piekarniku na brązowo. Po ostudzeniu wysmarować przygotowaną pastą, udekorować koperkiem i cytryną. W sytuacjach uroczystych można udekorować odrobiną kawioru.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum