Składniki :
Kostka twarogu lub serek wiejski (farmerski)
pół pęczka szczypiorku
kilka rzodkiewek (nie zdrewniałych)
1 jajko ugotowane na twardo
trochę śmietany
przyprawy:
sól
pieprz (oraz wg uznania:
kamis - do sałatek
rozgnieciony ząbek czosnku lub posiekany młody
szczypta ziół prowansalskich
papryka - ostra lub słodka
ew. chili).
Sposób przygotowania:
Twaróg lub serek rozgnieść widelcem na jednolitą masę, dodać takoż rozgniecione (możliwe najdrobniej) jajko, posiekany szczypiorek i rzodkiewki skrojone w (możliwie najdrobniejszą kostkę). Przyprawić solą i pieprzem (ew. dodatkowymi przyprawami). Dokładnie wymieszać, jeśli pasta jest za gęsta dodać nieco śmietany - 1-2 łyżki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum