Każdą kromkę chleba tostowego pokrajać na 4 części. Łyżkę masła stopić w rondelku, dodać przesianą mąkę, wymieszać, stale mieszając dodawać stopniowo rosół. Doprowadzić do zawrzenia, odstawić, dodać śmietanę, wymieszać z dodatkiem szynki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać orzechy. Przygotowaną w ten sposób masę kanapkową rozsmarować równomiernie na małych kromeczkach chleba tostowego, ułożyć na blasze, skropić masłem, wstawić do nagrzanego piekarnika. Powierzchnia kanapek powinna się lekko zrumienić. Gorące kanapki ułożyć na ogrzanym półmisku. Każdą kanapkę posypać posiekaną nacią pietruszki i dodatkowo udekorować cząstkami pomidora lub paskami czerwonej papryki. Półmisek ozdobić listkami pietruszki. Podawać bezpośrednio po zapieczeniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum