Składniki :
1/2 kg pomidorów bez skórki
1 kg mięsa mielonego
1/2 kg pieczarek
3 małe przeciery pomidorowe w puszce
sól
Pieprz
papryka w proszku
chili
1/2 kg makaronu świderki
1 listek laurowy
3 ziarenka ziela angielskiego
2 cebule
olej
40 dag sera żółtego
Sposób przygotowania:
Ugotowany makaron (nie za miękki) i przelany zimną wodą pozostawić na sicie. Mięso usmażyć z cebulą i przyprawami. Oczyszczone pieczarki usmażyć na oleju a pod koniec smażenia dodać pokrojone w kostkę pomidory. Usmażone dodać do mięsa i wlać przeciery pomidorowe. Formę do zapiekanki posmarować olejem. Warstwami ułożyć makaron, farsz mięsny. Wierzch posypać startym serem. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum