Składniki :
4 szt dorszy - filety osolić, popieprzyć, skropić sokiem cytrynowym
2 cebule - pokroić w pierścienie
2 ząbki czosnku - zmiażdżyć
8 szt ziemniaków - ugotowane w łupinach, obrać i pokroić w plastry
10 dkg sera gouda - starty
2 jajka
100 g kwaśnej śmietany
sól
pieprz
goździk - mielone
gałka muszkatołowa
oliwa
tarta bułka
Sposób przygotowania:
Filety smażymy na złoto. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami ziemniaki, cebule podsmażoną na złoto, rybę, każdą warstwę posypujemy solą, pieprzem, goździkami, gałką i skrapiamy oliwą. Pieczemy 30 min., po czym polewamy rozbełtanymi jajkami, posypujemy serem i tartą bułką, pieczemy jeszcze 10 min.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum