Składniki :
Szklanka ryżu ugotowanego na sypko
3 strąki papryki (czerwona, zielona, żółta)
3 pomidory
pół puszki groszku konserwowego
50 dag mrożonych filetów rybnych
cebula
20 dag pieczarek
czosnek
olej do smażeni
Vegeta
natka pietruszk
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanym oleju usmażyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać zmiażdżony czosnek oraz obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć ok 7 minut i następnie dodać ugotowany ryż i smażyć na bardzo małym ogniu. Następnie włożyć obrane i pokrojone w paski papryki oraz plasterki pomidory i groszek. Posolić, dodać pieprzu, odrobine Vegety. Następnie wyłożyć to do naczynia żaroodpornego i wstawić do gorącego piekarnika na 30 minut. W tym czasie obsmażyć posolone filety rybne (bez panierki) i widelcem podzielić je na bardzo drobne kawałki. Wyjąć zapiekankę z piekarnika, włożyć do niej filety, delikatnie wymieszać i ponownie wstawić do piekarnika na 10 - 15 minut. Gotową zapiekankę posypać posiekaną natką pietruszki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum