[ Szukaj ]   [ Użytkownicy ]   [ Grupy ]   [ Statystyki ]   [ Zaloguj ]   [ Album ]

Poprzedni temat «» Następny temat
Placek pasterski z fetą i szpinakiem
Autor Wiadomość
Magda
Administrator


Dołączyła: 17 Wrz 2006
Posty: 2054
Poziom: 37
HP: 121/4047
 3%
MP: 1932/1932
 100%
EXP: 50/144
 34%
Wysłany: 2008-03-15, 00:10   Placek pasterski z fetą i szpinakiem

Składniki :
40 dag mrożonego ciasta francuskiego
1 kg szpinaku
25 dag fety
25 dag twarogu
3 jajka
10 dag oliwek
2 łyżki ziaren słonecznika
sól
pieprz
3 ząbki czosnku gałka muszkatołowa



Sposób przygotowania:

Szpinak umyć, osączyć. Obgotować w słonej wodzie. Osączyć i posiekać. Doprawić zmiażdżonym czosnkiem, gałką, solą i pieprzem. Fetę i zmielony twaróg utrzeć na gładką masę z dodatkiem 2 żółtek. Dodać posiekane oliwki i pieprz. Wymieszać z ubitymi na sztywno 2 białkami. Rozmrożone ciasto rozwałkować na placek o grubości 2-4 mm i przekroić na pół. Połowę ciasta ułożyć na blasze. Na cieście rozłożyć połowę szpinaku, pozostawiając wzdłuż boków ciasta brzeg o szerokości 2-3 cm. Na warstwie szpinaku rozsmarować masę serową i obłożyć resztą szpinaku. Przykryć drugim plackiem, brzegi ciasta docisnąć. Wierzch posmarować roztrzepanym żółtkiem i posypać słonecznikiem. Piec ok. 30 min. w temp. 220 st. C.
_________________








http://www.Kamil-Gdansk.com.pl/
http://www.Grzegorz-Gdansk.com.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mapa strony
Fasolek  Fasol-Bis  Kamilek  Grzesio