Składniki :
15 dag młodych liści szczawiu
ogórek konserwowy
4 pomidory
15 dag krewetek konserwowych (lub konserwowego mięsa z krabów)
sok z cytryny
kilka kropel oliwy z oliwek
4 łyżki śmietany
2 łyżki chrzanu
pęczek natki pietruszki
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Liście szczawiu opłukać, ogórek pokroić w półcentymetrowe plasterki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pociąć na drobne cząstki. Krewetki wyjąć z zalewy, wypłukać i pozostawić do odsączenia. Połączyć krewetki (mięso z krabów) z warzywami. Skropić sokiem z cytryny i oliwą. Wymieszać śmietanę z chrzanem, dodać do sałatki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum