Składniki :
12,5 dag ryżu (1 torebka)
20 dag konserwowego mięsa z krabów lub paluszków krabowych
2 gotowane marchewki
pół puszki groszku konserwowego
4 plasterki wędzonego łososia
sok z cytryny
3 łyżki oleju
łyżeczka imbiru
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Ryż ugotować na sypko, ostudzić. Łososia pokroić w cienkie paski, marchewkę - w drobną kostkę. Groszek i kraby (lub paluszki krabowe) wyjąć z zalewy, opłukać i osączyć. Olej, sól i pieprz wymieszać z sokiem z cytryny, dodać imbir. Ryż połączyć z marchewką, groszkiem, krabami, łososiem oraz sosem i dobrze wymieszać. Podawać po 20-minutowym schłodzeniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum