Obraną cebulę posiekać. Papryki, po usunięciu gniazd nasiennych, oraz obrany seler drobno pokroić. Cebulę, paprykę, seler oraz przeciśnięty przez praskę czosnek dusić na oleju, aż warzywa będą miękkie. Dodać zmieloną gorczycę, paprykę w proszku i mąkę. Przez 3 min smażyć na słabym ogniu, nieustannie mieszając. Następnie powoli (wciąż mieszając) wlewać do warzyw wywar rybny. Dodać tymianek, liść laurowy oraz gałązki selera naciowego. Doprowadzić zupę do wrzenia, po czym zmniejszyć ogień i gotować ją jeszcze przez 5 min, od czasu do czasu mieszając. Wrzucić krewetki i gotować je, aż będą różowe (ok. 5 min). Przyprawić solą i pieprzem. (Uwaga! Obrane, gotowane krewetki dodaje się do wywaru na 2 min przed końcem gotowania). Zupę podawać bezpośrednio po przygotowaniu, posypaną szczypiorkiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum