Umytymi i osączonymi z wody kilkoma listkami sałaty wyłożyć salaterkę, a pozostałe listki pociąć na drobne kawałki. Pomidory sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki i podzielić na ćwiartki. Ogórki pokroić na plasterki. Wymieszać pomidory i ogórki z pociętą sałatą i oliwkami. Dodawać do oleju stopniowo sok z połowy cytryny, stale mieszając, a następnie sól, pieprz oraz rozdrobnione wcześniej warzywa. Przełożyć sałatkę do przygotowanej salaterki, na wierzchu umieścić wyjęte z zalewy i osączone ostrygi. Sałatkę podawać schłodzoną, udekorowaną plasterkami cytryny.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum