Składniki :
4 małe placki pizzy
10 dag ugotowanych małych krewetek
10 dag marynowanej ośmiornicy
10 dag ugotowanych małży
papryka czerwona
zielona i żółta
20 dag pieczarek
2 cebule
koncentrat pomidorowy
łyżeczka oregano
ostra papryka
chili
4 łyżki oliwy z oliwek
6 łyżek startego parmezanu (lub innego sera tego typu)
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Cebule obrać, umyć, pokroić w drobną kostkę i zalać na kilka minut wrzącą wodą, następnie odcedzić. Umyte, pozbawione gniazd nasiennych papryki pokroić w cienkie paski. Umyte pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Paprykę i pieczarki poddusić do miękkości na oliwie z dodatkiem chili. Oddzielnie zeszklić na oliwie cebulę. Nałożyć na placki pizzy - kolejno - koncentrat pomidorowy, paprykę z pieczarkami, cebulę, owoce morza. Posypać oregano, ostrą papryką, pieprzem, solą oraz startym serem. Zapiekać przez kilka minut w piekarniku (zgodnie z czasem i temperaturą podaną na opakowaniu placków pizzy). Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu, posypane szczypiorkiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum