Składniki :
20 dag raków w zalewie
2 cebule
łyżka curry
pół łyżki imbiru
3 łyżki wywaru warzywnego
sok z połowy cytryny
ćwierć łyżeczki pasty chili (sambal oelek)
łyżka sosu sojowego
pół łyżeczki pieprzu cayenne
12,5 dag ryżu (1 torebka)
Sposób przygotowania:
Posiekaną cebulę zrumienić na oleju, posypać curry i imbirem, podlać wywarem warzywnym, dusić ok. 5 min. Połączyć z rakami wyjętymi z zalewy (opłukanymi pod bieżącą wodą), dodać sok z cytryny i sos sojowy, dusić kolejne 3 min. Przyprawić do smaku pieprzem cayenne i pastą chili. Na ogrzany półmisek wyłożyć osobno ugotowany ryż, a na nim ułożyć raki. Podawać jako gorącą przystawkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum