[ Szukaj ]   [ Użytkownicy ]   [ Grupy ]   [ Statystyki ]   [ Zaloguj ]   [ Album ]

Poprzedni temat «» Następny temat
Anchois
Autor Wiadomość
Magda
Administrator


Dołączyła: 17 Wrz 2006
Posty: 2054
Poziom: 37
HP: 121/4047
 3%
MP: 1932/1932
 100%
EXP: 50/144
 34%
Wysłany: 2008-04-07, 12:57   Anchois

Składniki :
16 pieczarek
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
2 łyżki oliwy do nasmarowania formy
Farsz:
8 filetów anchois
1 jajko
1 łyżka oliwy
4 łyżki bułki tartej
3 łyżki natki pietruszki
sól
pieprz



Sposób przygotowania:

Pieczarki umyć i obrać. Oderwać trzonki od kapeluszy, trzonki posiekać, a od kapeluszy odciąć brzegi. Filety anchois i posiekane trzonki przesmażyć na oliwie. Dodać natkę pietruszki, jajko, połowę bułki tartej, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek napełnić farszem, posypać resztą bułki tartej, ułożyć w naczyniu żarodopornym wysmarowanym oliwą. Polać winem i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st.
_________________








http://www.Kamil-Gdansk.com.pl/
http://www.Grzegorz-Gdansk.com.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mapa strony
Fasolek  Fasol-Bis  Kamilek  Grzesio