Wysłany: 2008-04-27, 23:26 Zupa jarzynowa z cielęciną i kleikiem
SKŁAD:
1/2 małej marchwi (50g)
mały ziemniak (50g)
1/2 pietruszki (20g)
2 łyżeczki kleiku ryżowego (6g)
łyżeczka świeżego masła (5g)
120 ml wody
20g surowego mięsa cielęcego (po ugotowaniu 10g)
PRZEPIS:
Warzywa myjemy, obieramy, płuczemy. Mięso cielęce czyścimy z błon i wkładamy do wrzącej wody, gotujemy do miękkości. Osobno ugotowane warzywa dodajemy do kleiku i mięsa. Wszystko miksujemy. Po dodaniu masła ponownie gotujemy. Po ostudzeniu podajemy dziecku.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum