1/4 małej marchwi (20g)
1/2 małego ziemniaka (20g)
1/4 małej pietruszki (20g)
5 strączków fasolki szparagowej (20g)
łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju słonecznikowego (5g)
2 płaskie łyżeczki kleiku ryżowego (5g)
100-120 ml wody
1 porcja=180 ml
PRZEPIS:
Warzywa myjemy, obieramy i płuczemy. Odcinamy końcówki fasolki i usuwamy włókienka. Kroimy i wkładamy do wrzącej wody gotując do miękkości (20 minut). Ugotowane warzywa przecieramy przez sitko lub miksujemy. Dodajemy kleik ryżowy, oliwę i mieszamy doprowadzając do zagotowania. Studzimy przed podaniem. Możemy ewentualnie dodać 10g gotowanego, dobrze posiekanego mięsa chudego: pierś indyka, kurczaka lub cielęciny.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum