1) Grzyby zalewamy przegotowaną, ciepłą wodą w sporej misce, gdyż pęcznieją i "rozrastają" się dość znacznie. Po 20 min. powinny osiągnąć swoje właściwe rozmiary. 2) Mięso kroimy na cienkie plastry, a potem cienkie paski długości 5-6 cm. Wkładamy je do miski i tam mieszamy dokładnie z sosem sojowym, wódką i mąką ziemniaczaną. Dodajemy 2-3 plasterki pokrajanego drobno imbiru. Całość odstawiamy w chłodne miejsce na 1/2 godz. 3) Grzyby płuczemy i kroimy na nieco mniejsze części. Osączamy z wody. 4) Przygotowujemy sos: 2 łyżki sosu sojowego, 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej, 1/3 szklanki wody mieszamy razem. 5) Rozgrzewamy patelnię z olejem i wrzucamy mięso. Smażymy je ok. 2-3 min. cały czas poruszając i przewracając je energicznie na patelni. Powinno być obsmażone ze wszystkich stron. Dodajemy grzyby i smażymy razem jeszcze ok. 2 min. 6) Sos mieszamy dokładnie, aby mąka ziemniaczana była dobrze rozmieszana i zalewamy składniki na patelni. Mieszamy jeszcze raz całość, doprowadzając jednocześnie sos do właściwej gęstości. Powinien oblepiać wszystkie składniki, pozostająć w lekko "kisielowatej" konsystencji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum