Grzyby oczyścić, pokroić wg upodobań. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, zeszklić ja nie rumieniąc. Po kilku minutach dodać grzyby i mieszając podsmażyć, wlać mleko, dusić przez 15 minut. Dodać sherry, zieloną pietruszkę, przyprawić solą i pieprzem, chwilę pogotować. Śmietanę dodajemy kończąc przygotowywanie sosu w ilości wg upodobań. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić dokładnie kilkakrotnie wstrząsając durszlakiem, dodać do rondla z sosem, wymieszać i podawać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum