[ Szukaj ]   [ Użytkownicy ]   [ Grupy ]   [ Statystyki ]   [ Zaloguj ]   [ Album ]

Poprzedni temat «» Następny temat
Eskalopki cielece
Autor Wiadomość
Magda
Administrator


Dołączyła: 17 Wrz 2006
Posty: 2054
Poziom: 37
HP: 121/4047
 3%
MP: 1932/1932
 100%
EXP: 50/144
 34%
Wysłany: 2008-03-19, 19:25   Eskalopki cielece

Składniki :
400 g cieleciny z udzca
100 g masla
1 lyzka oliwy
3 lyzki maki
100 ml bialego wina
2 lyzki soku cytrynowego
sol
pieprz
1 papryka i 1 cytryna do przybrania.



Sposób przygotowania:

1. Mieso umyc, pokroic w poprzek wlokien na bardzo cienkie plastry (ok. 5 mm grubosci). Osuszyc, nie rozbijac. Posypac sola, pieprzem i maka. 2. Na patelni rozgrzac 1 lyzke masla i oliwe. Ulozyc eskalopki tak, by cala powierzchnia patelni byla zakryta. Smazyc na srednim ogniu po 2-3 min z kazdej strony. Zdjac z patelni i trzymac w cieple. 3. Na patelnie wlac wino i sok cytrynowy. Zagotowac, odparowac do 1/2 objetosci. Wlozyc pozostale maslo i wymieszac sos. 4. Ulozyc eskalopki na ogrzanym polmisku, polac sosem, przybrac plasterkami cytryny i od razu podawac. 5. Mozna rowniez polac eskalopki sosem bearnenskim lub usmazyc z plasterkami bekonu. Wtedy na patelnie wlac wino, wymieszac z pozostalym tluszczem, zagotowac i polac eskalopki.
_________________








http://www.Kamil-Gdansk.com.pl/
http://www.Grzegorz-Gdansk.com.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mapa strony
Fasolek  Fasol-Bis  Kamilek  Grzesio