Składniki :
50 dag schabu
1,5 łyżki mąki
1-2 jajka
1/2 szkl. bułki tartej
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania:
Schab oczyścić z odłamków kości, umyć, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem na cienkie płaty. Oprószy solą, pieprzem, przesianą mąką, następnie maczać w rozbitym jajku i obtaczać w przesianej bułce. Kotlety przycisnąć nożem. Smażyć z obu stron kładąc na rozgrzany tłuszcz. Usmażone kotlety włożyć na kilka minut do piekarnika, żeby doszły.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum