Składniki :
12,5 dag ryżu (1 torebka)
zielona papryka
3 pomidory
2 łyżki kawioru czarnego
2 łyżki kawioru czerwonego
12 dużych ugotowanych i obranych krewetek
2 łyżki oliwy z oliwek
cytryna
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Ryż ugotować na sypko i ostudzić. Pomidory włożyć na kilkanaście sekund do wrzątku, a następnie obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Tak samo pokroić paprykę po umyciu jej i usunięciu gniazda nasiennego. Wymieszać dobrze ryż z kawiorem, pomidorami i papryką oraz oliwą. Dodać do smaku sok z cytryny, sól i pieprz. Schłodzić. Przed podaniem udekorować krewetkami i plasterkami cytryny (umytej we wrzącej wodzie).
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum