Wysłany: 2008-04-08, 23:04 Pizza z fetą, szpinakiem i błonnikiem
Składniki :
kostka fety
50 g drożdży
pół kilo mąki
oliwa i 50 g masła
2 paczki szpinaku z mrożonki
błonnik buraczany (dwie łyżeczki)
Sposób przygotowania:
Szpinak rozmrażamy i z 25 g masła wrzucamy do garnka. Kroimy 2 ząbki czosnku i wrzucamy ze szpinakiem do duszenia. Dodajemy błonnik buraczany. Solimy i pieprzymy do smaku. Mąkę przesiewamy, wrzucamy do niej pokruszone drożdże, dwie łyżki oliwy i 25 dkg masła. Dolewamy pół szklanki wody lub mleka. Formujemy ciasto i pozostawiamy na 20 min do wyrośnięcia. Rozgrzewamy piekarnik. Na cieście układamy szpinak i dużo sera fety. Pieczemy przez 35-45 minut.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum