Składniki :
cebula - 1 szt
ciepła woda - 100 ml
drożdże - 2,5 dag
fruktoza - 0,5 łyżeczki
mąka pszenna typ 1850 - 350 ml
oliwa z oliwek - 2 łyżki
papryka zielona - 0,5 szt
pomidor - 1 szt
sól - 0,5 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzewamy do 250 stopni. Drożdże rozcieramy z fruktozą, dodajemy wodę, mąkę wymieszaną z solą i oliwę z oliwek. Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia na 10 minut. Ciasto dzielimy na 4 części i formujemy krązki pizzowe. Na wierzch układamy warzywa. Pieczemy 10 minut. Po wstawieniu pizzetek do piekarnika zmniejszyc temperature do 200 stopni.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum